Suppen

Suppen, is afgeleid van golfsurfen en wordt ook wel stand up paddle genoemd. Suppen wordt net als golfsurfen gedaan op een surfboard. Alleen is bij stand up paddle het board een stuk groter.

Het surfboard dat voor suppen wordt gebruikt is tussen de 2,5 en 4,5 meter lang en heeft veel meer volume dan een gewone surfplank. Dit is nodig om voldoende drijfvermogen en stabiliteit te creëren zodat u ook op de plank kunt blijven staan.

Daarbij wordt bij stand up paddle niet met de armen gepeddeld maar wordt gebruik gemaakt van een kunststof of aluminium peddel om u voort te bewegen.

Suppen als alternatief voor golfsurfen

Om te leren suppen is het prettig dat het water wat vlak is, het is dan makkelijker op uw board te komen en ook te blijven staan. Suppen is daarom ook een heel goed alternatief voor golfsurfen, als er geen golven staan.

 

Suples voor groepen vanaf 10 personen

Voor uw stand up paddle les wordt u ontvangen op het strand van Scheveningen. Als de wetsuits zijn uitgedeeld, kunt u zich omkleden in de omkleed ruimte.

Na een stuk theorie over veiligheid, techniek en stromingen, is het tijd om zelf het water in te gaan. Onder leiding van een instructeur, zult u genieten van de relaxte vibe op het water.

Tijdens het suppen houdt u uw ellebogen zo gestrekt mogelijk zodat u uw kracht uit uw bovenlichaam haalt ipv uit de armen en schouders. Daarbij is een goede positionering van de voeten belangrijk om controle over uw board te houden. Het is even oefenen maar u zult snel de balans gevonden hebben en op uw sup blijven staan.

De suples is inclusief gebruik van een wetsuit en board en is onder leiding van een instructeur. Er is omkleed ruimte aanwezig en na afloop kunt u gebruik maken van onze warm water douches. Wat u zelf moet meenemen is badkleding (strakke badkleding zit beter onder een wetsuit) , een handdoek en een zwemdiploma.

Suples Scheveningen voor groepen

Deze suples Scheveningen kunt u uitbreiden met één van onze andere actieve workshops en met een barbecue bij een strandpaviljoen.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Boek nu en beleef zelf de kick van stand up paddle in Scheveningen!

Contact en offerte

“ Het was inderdaad een SUPER avond!!! :-)
Er was een gezellige sfeer en het was fijn dat jullie zo flexibel waren, geslaagde activiteit! ”

Reactie van Nuricia op 18 juni 2015